Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trygg skola för alla elever

Den 3 september skrev Christine om hur det kan vara att vara mobbad och hur viktigt det är att vi på skolan ser när sådant händer och gör allt vad vi kan för att förhindra det. Vi tycker precis som Christine att mobbning är någonting som ingen ska behöva uppleva, varken på Bromangymnasiet eller i någon annan skola.

Annons

På Bromangymnasiet arbetar vi aktivt mot mobbning, särskilt nu vid skolstarten. Målet är att ingen elev ska behöva känna oro för att komma till skolan. Vi pratar i klasserna om vårt förhållningssätt gentemot varandra och diskuterar skolans värdegrund som handlar om hänsyn, empati och uppmuntran.

Om det ändå händer att en elev blir mobbad agerar vi så snabbt det bara går. Tillsammans med eleven diskuterar vi fram hur vi kan komma tillrätta med det som har hänt och hitta bra lösningar. Därför är det viktigt att den som blir mobbad eller ser att en kompis blir det, som Christine skriver i sin insändare, så fort som möjligt kontaktar mentor, lärare, rektor eller någon inom elevhälsan. Tillsammans hoppas vi att vi kan skapa en trygg skola för alla.

Bengt, Bitte, Maritta, Henrik, Gun-Britt och Maria

rektorer Bromangymnasiet Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons