Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trångsynthet leder inte till tillväxt

Läser om en person som ondgör sig över att herr Söderlund tycker till om att det saknas bra förutsättningar för att spela bandy på Hällåsen.

Annons

Personen anser att man kan gå på bandy fast det snöar, för det gjorde man förr. Vi går inte man ur huse för att titta på bandy längre och skälet enligt insändaren skulle vara att intresset för bandy har minskat. Ja det ligger säkert något i det.

Men vad får en söderhamnare att bli engagerad idag? Jo det är invandrare. Det pratas och tycks överallt om invandrare och invandringspolitik. Den ena tokiga historien efter den andra radas upp men väldigt få stannar upp och ifrågasätter ursprunget till historien. "Jag hörde att någon hade hört/sett någonting bla bla", "man får inte säga någonting för då blir man kallad rasist" är typiska kommentarer man hör. Man är kanske en rasist om man för vidare fördomar! "Grunden till rasismen och främlingsfientligheten är densamma: antagandet att det är möjligt att dela in mänskligheten i grupper, behovet av att göra så och sedan behandla människor olika beroende på vilken grupp de tillhör."

Personligen tycker jag att många i Söderhamn har kört ner i diket och där ligger man och sprättar dynga till höger och vänster. Man är missunnsam och trångsynt vilket gång på gång gör sig påmint i arbetslivet och privat. I Söderhamn får man inte avvika, oavsett om det handlar om utseende, åsikt eller kunnande. Fortsätter vi på den inslagna vägen får Söderhamn det mycket svårt att skapa tillväxt och framtidstro.

För att återkomma till bandyn. Fortsätt herr Söderlund. Hoppet om en förändring till det bättre är det sista som överger oss.

Robert

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons