Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träna rörelser utan yoga

Läste i lördagens HT om yoga för barn. Det verkar gå hur bra som helst att indoktrinera och påverka små barn i yoga. En form som har sitt ursprung i hinduismen. Inga föräldrar eller andra vuxna verkar reagera.

Annons

När det är dags för skolavslutningar eller andra samlingar i kyrkan, för skolbarn, så är det ett enormt "ramaskri". Det är såååååå farligt för barnen att påverkas, så de måste skyddas från detta.

Präster/pastorer eller andra som företräder kyrkan, ska inte få använda namnet Jesus eller Gud, be eller läsa välsignelsen. Det anses vara påverkan och kan vara skadligt. Men att ha yoga för små barn är väl också påverkan om något?

Låt gärna barn göra rörelser till sagor, men väv för all del inte in hinduism smygvägen till små barn genom yoga. Varför är påverkan i kyrkan så farlig, när ni sväljer detta med hull och hår?

Påverkan sker från många håll på gott och ont. Dagligen utsätts vi för det via internet, tv och övrig media, men det talas det inte så högt om, utan bara när det sker från kristet håll.

Dags att tänka om, för vid kriser, katastrofer, advent och jul, så tycks kyrkan vara bra att ha. Människor strömmar i massor till kyrkan för att finna ro, tända ljus, lyssna på musik, tal och för att finna gemenskap. Kristna tron ger styrka och tröst, så låt oss inte vara rädda för den.

Mormor/farmor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons