Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tramsigt, Tobé

Detta är en oerhört tramsig diskussion som egentligen handlar om att Tomas Tobé efter sitt besök på gymnasiet provokativt hävdar att Ovanåker, trots att vi har en blandad politisk ledning med S-majoritet, är en borgerligt styrd kommun eftersom vi enligt hans mening för en borgerlig politik.

Annons

En sådan kommentar skulle jag kunna förvänta mig av någon från våra ungdomsorganisationer, men knappast från en erfaren vuxen politiker som vill uppfattas som statsmannamässig.

Eftersom Tobé hellre vill debattera Lärarlyftet än förklara sitt beteende så tänker jag efter denna insändare inte förlänga en ordväxling som sannolikt inte intresserar någon. Avslutningsvis vill jag bara informera om att kommunerna har fått så kallade stimulanspengar från staten för att kunna genomföra Lärarlyftet. Pengar regeringen blivit tvingad att skjuta till om de över huvud taget ska ha en chans att lyckas med sin andra reform om lärarlegitimation.

Ovanåker har, mig veterligt, inte lagt till några egna kommunala medel. De flesta kommuner försöker ge så många lärare som möjligt chansen till kompetenshöjning men utefter lokala förutsättningar och upplägg.

Att Ovanåkers skolledning lyckats få stimulanspengarna att räcka till fler lärare än vad Söderhamn lyckats med kanske man kan se som en borgerlig politik, men det är så fall vad jag skulle kunna kalla en "Tobé-tolkning" det vill säga allt bra i världen är borgerligt och allt dåligt är socialdemokratiskt.

Jag hoppas Tomas Tobé ursäktar om jag inte håller med honom.

Den politiska och den kommunala verkligheten är betydligt mer komplex än så...

Yoomi Renström (S), kommunstyrelsen ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons