Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tråkmåns finnes

Lagom tråkig, vuxen svensk kvinna på 50 år, söker ett arbete. Kommer först på arbetsplatsen och går hem sist.

Annons

Utan skrikiga ungar och gnällig man kan jag ägna mig till över hundra procent åt mina arbetsuppgifter, har över 30 års yrkeserfarenhet.

Har snutit barn och skött gamla, har städat och varit personalansvarig och allt däremellan.

Har treårig gymnasieutbildning och enstaka högskolekurser. Kan ge mina arbetsgivare all min arbetstid, eftersom jag inte röker, och har inget behov att vara uppkopplad på facebook.

Har en god uppfostran, så jag svär inte och tuggar inte tuggummi på arbetstid. Mästare på att sopsortera, och knotar inte när jag städar upp efter andra, och går runt och släcker alla påslagna lampor på arbetsplatsen innan jag går hem. Vattnar blommorna, och fyller på toapapper alla dagar när inte städfirman är på plats.

Lär mig snabbt att fylla på kaffemaskinen, trots att jag inte dricker kaffe. Allt för allas trevnad.

Hälsar alla god morgon, och försöker att hinna med att skrika hej då innan dörren smäller igen, när mina kollegor går hem. Är aldrig sjukskriven, förutom vid utbrott av vinterkräksjukan på arbetsplatsen.

Arbetar under arbetstid, och har ambitionen att vara klar i god tid med mina arbetsuppgifter. Ser alltid till att arbetsplatsen ser trevlig ut i allmänna utrymmen, plockar bort kvarglömda kaffekoppar med mera. Har inga problem med att avvika på min hemväg, för att posta viktiga brev som kollegor glömt att posta, trots påminnelse om vikten att brevet kommer fram imorgon till kund.

Tar aldrig åt mig äran för väl utförda arbetsuppgifter, för det finns det alltid någon med ambitioner som gör.Trots dessa egenskaper att jag är vuxen, artig och arbetsför, med mycket god arbetsmoral, får jag inget arbete.

Beror det på åldersdiskriminering, eller ser man som arbetsgivare inte fördelarna med en något äldre arbetskraft som inte kommer att wappa, och söka tjänstledigt för havandeskap, studier med mera? Ser inte fram emot att hamna i någon fas 3-aktivitet med påhittade arbetsuppgifter.

Tråkig 50-årig kvinna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons