Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tråkigt nog fick jag rätt

Apropå alla skriverier om den dåliga äldrevården så kan jag berätta om en saga för sådär tio år tillbaka.

Annons

Arbetade då på ett alldeles nytt och fint servicehus i Falun. De hade byggt flera nya fina så kallade servicehus i stan. Bryggaren, Björken, med flera (där jag själv började arbeta).

Vi fick så fin introduktion med föreläsare om allt som kunde bli bra för de äldre. Det fanns ett kök och servering och flera anställda som lagade mat.

Vi hade en sköterska, två som skötte om synskadade och deras behov, två fritidsledare, underhållning, middag för gubbarna. Ja allt som kan tänkas gjorde vi för de boende. Personalen var stor och det var en fröjd att jobba.

Men säg den frid som varar. Allt är nu borta som jag befarade redan när vi började. Köket stängdes först. Det blev vanliga bostäder av lägenheterna. Fritidsledare fick sluta. Receptionen stängdes. Allt monterades bort och nu återstår en "tumme" av allt det fina vi byggde upp.

På endast tio år försvann drömmen om det perfekta boende för de äldre. Personalen springer nu runt hela stan och besöker de äldre i sina hem. Många trodde inte mig när jag siade om framtiden. Om tio år är allt detta fina borta. Jag fick rätt.

Men jag är glad att vi fick uppleva den bra äldrevård vi drev och gjorde för våra gäster. Nu sitter jag själv i min lägenhet och undrar hur det blir för mig själv. Det blir säkert bra om det inte blir aktuellt på många år. Då kanske de styrande har insett hur allt kunde bli så fel och att de parasiter som kostade så mycket för samhället kunde ju ingen räkna ut för tio år sedan.

Märta Eriksson, 74, Edsbyn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons