Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänk vilken Gud!

Bengt Bengtsson i Söderhamn frågar vilken gud är den rätte (23/6) och avslutar sitt inlägg med att man ska ha rätt att ha ”knäppa åsikter” om man är ”beredd att inte bli så uppskattad av alla”. Tack för detta! Det känns generöst och bra.

Annons

Mina ”knäppa åsikter” har han tydligen inte lyckats pejla in ännu, av gissningarna att döma. Men jag håller med Bengt om att mycket av det som berättas om i GT är svårt att förstå och otänkbart i dagens rättssamhälle, även om vi ser fruktansvärda exempel på åsiktsförtryck och tyranni i vissa religioner och politiska system även i vår tid. Men vi ska komma ihåg att när människors ondska blir alltför stor och ödelägger livet för många andra, då måste även en god makt sätta gränser för vad som är ett acceptabelt leverne.

För att känna igen den ende sanne guden – han som har skapat människan till sin avbild, till att vara honom lika – så måste vi kolla den Jesus som evangelierna presenterar. Det står om honom att han”vandrade omkring och gjorde gott och botade alla som var i djävulens våld” (Apg. 10:38). Denne Jesus, som var den ende sanne gudens återsken, uppenbarade Guds verkliga karaktär och gjorde endast vad Gud själv ville ha gjort för människorna (Joh. 14:10). Tänk vilken Gud vi har! Alla andra så kallade gudar är skapade av människors fantasi och ibland rent önsketänkande.

Det vi som ofullkomliga människor misslyckas med på grund av vår av synd fördärvade natur, det gjorde ”gudasonen” Jesus, som ett föredöme för oss alla. Tyvärr är det väl ingen av oss som lyckas leva upp till vårt föredöme i alla avseenden, men vi har ändå ett fantastiskt exempel att eftersträva. Och om vi skulle klara av att i någon mån kopiera livets mästare, då vore många av de bekymmer vi nu brottas med i världen marginaliserade.

Jerker Sjölander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons