Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tandteknik med garantier

Svar till Jan C Näsholm (19/1).

Som ett offentligt ägt företag lyder vi under LOU, lagen om offentlig upphandling. När baskraven som bra kvalitet i en upphandling är uppfyllda avgör priset vilka företag som kan komma ifråga.

Annons

Syftet med en upphandling är att få bra kvalitet för lite pengar. Utan den tvingas priset upp på sikt. Folktandvårdens huvudsyfte är inte att maximera vinsten, men genom att bedriva en effektiv verksamhet och hela tiden se över kostnadsbilden har vi möjlighet att hålla lägsta, möjliga pris, vilket kommer kunden tillgodo.

Av de 15 laboratorier vi använder är det sex laboratorier som har sina underleverantörer i Kina. De svenska bolagen garanterar att produkten är deklarerad och att de inte innehåller några ämnen som inte är tillåtna i Sverige. Även de helsvenska laboratorierna köper sina produkter i utlandet, även om arbetet utförs i Sverige.

Vi har också i vår upphandling med flera helsvenska laboratorier som är prisvärda.

Inom tandvården skulle vi inte kunna erbjuda något avtrycks- eller fyllningsmaterial om det inte importerades från utlandet.

Miljöbelastningen finns givetvis där, men våra arbeten går med vanliga flighter som många av oss tar flera gånger per år när vi reser på charter. Där borde vi kanske alla ställa oss frågan om hur vårt beteende påverkar miljön.

Barry Gustafsson, styrelseordförande

Ann-Christin Käll, vd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons