Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack, Sara Skyttedal!

/
  • Sara Skyttedal, förbundsordförande för KDU, tackas av två M-skribenter.

I fredags eftermiddag skrevs ett nytt kapitel i svensk politisk historia, skriver två M-politiker från Ljusdal och Hudiksvall.

Annons

Det gjordes när lilla KD med ungdomsförbundet KDU och förbundsordförande Sara Skyttedal i spetsen röstade mot sin partiledning och för sina medlemmar och väljare. Partiet beslutade att DÖ ska dö. Decemberöverenskommelsen uppstod för att man ville undvika en parlamentarisk kris och efterföljande nyval. Ingen sida var intresserad av ett nyval med nya partiledare inom alliansen och en eftervalsanalys som nyss påbörjats.

Främst M hade en gedigen hemläxa att göra då man tappat flest väljare men även det andra stora partiet behövde fundera varför man inte lyckats locka fler av de väljare som lämnat M. SD var valets enda vinnare och blev ännu större vinnare i och med DÖ då man de facto fick ensamrätt på att bedriva oppositionspolitik.

En majoritet av svenska folket valde bort socialism och vänsterpolitik, ändå befinner vi oss i ett läge där Vänsterpartiet har alldeles för stort inflytande sett till valresultatet. Som trogna M-väljare är vi besvikna på den syn som ledande företrädare för vårt parti har gällande decemberöverenskommelsen, den har blivit något som kan jämföras med en helig graal, något som inte får röras, helst inte nämnas.

Vi som trots pekpinnar från ovan diskuterar DÖ och dess brister behandlas som mindre vetande, bekymret är att vi är många som i så fall är mindre vetande. Moderata medlemmar och väljare vill helt enkelt inte ha DÖ så nu är det upp till partistämman att välja väg, partiledningen eller väljarna, vad är viktigast?

Stefan Andersson, Ljusdal

Niklas Steding, Hudiksvall

moderater mot DÖ

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons