Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta lärdom av andra

Måndagskvällens så kallade informationsmöte som Bandy arena AB och kompisarna Olle Nilsson Sträng, Anders Bergsten och Ingvar Persson bjudit in till för hjälpa BAAB att sälja idén om att vi skattebetalare ska avsätta närmare 375 000 000 kronor under de närmaste 25 åren innehöll inget nytt, bara samma gamla visioner om att sanden förvandlas till guld!

Annons

Bollnäs Energi AB hävdade att det skulle bli för dyrt att dra ledningar till Sävstaås för att använda samma teknik som till en arena på SJ-området. Hur kan det vara möjligt?

Det måste vara mycket enklare att dra nya ledningar genom ett obebyggt område till Sävstaås än genom en stadsbebyggelse med vägar, ledningar och övrig infrastruktur?

Det enda vettiga som sades av Anders Gustavsson under kvällen var att det är en fördel att vi är sent ute med hallplanerna, då kan vi lära av andras misstag.

Det är precis det Bollnäs politiker ska göra! Framför allt Olle Nilsson Sträng, Ingvar Persson och Anders Bergsten, ta kontakt med Vänersborg, Västerås, Sandviken, Ale(-Surte), så får ni klart för er hur fel det kan bli. Kontakta sedan Lidköping så får ni reda på vad de verkliga kostnaderna för skattebetalarna för en arena blir!

Det enda som under de snart fyra år som vi matats med ”visioner” från BAAB är de om en arena som ”dragare”, men resten av SJ-området då, när kommer information om hur det kommer att utvecklas, skisser, kostnader, intresserad hyresgäster?

Nej just ja. Så var det! Bara arenan blir byggd så kommer – resten som tonerna från ett ”självspelande piano”!

Det är dags att inse att vi är för få som betalar skatt i Bollnäs, och för många som behöver olika former av försörjningsstöd för att orka med en fast utgift i storleksordningen 12,5–15 miljoner kronor per år de närmaste 25 åren!

Kent Westin, BGIF-medlem

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons