Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta inte bort personal inom omsorgen

Nu undrar ju jag vart Nordanstigs kommun är på väg? För de drar in på allt. Personal på alla äldreboenden drar de in på. Ändock ökar de patientantalet.

Annons

Därför måste personal som till exempel på Bållebo korttidsavdelning jobba häcken av sig för att de ska hinna med alla patienter, vilket leder till att personal sjukskriver sig.

Kommunen drar in på allt som det finns behov av i kommunen. När jag nyss hade blivit av med mina assistenter och klivit upp ur rullstolen så var jag för bra för allting i kommunen. Jag behövde hjälp av olika former men jag fick det inte. För jag hade ju inga assistenter längre och satt inte i rullstol. Det var vad de sa inne på kommunkontoret i Nordanstig. Man kan nästan tolka det som om man vore döende. Då kan man få hjälp i Nordanstig.

Sedan så har vi det här med trafikregler och så vidare. De sa till mig i Sandviken att jag inte skulle lära mig något. Då genom att läsa. När jag köpte en mopedbil var jag tvungen att ha ett förarbevis för att få köra den vilket jag såg till att skaffa mig eftersom att de sa som de sa i Sandviken. Då bestämde jag mig att de inte skulle få rätt i det heller. Läste därför grundboken tolv gånger, skrev även av hela två gånger på datorn. På tentan sedan fick jag 31 rätt av 35 möjliga. Fick då se att det är samma trafikregler för mopedbil som till vanlig bil.

Jag skäms över att Nordanstigsbor speciellt är jättedåliga på att blinka. Jag kör ju vanlig bil nu, vilken jag fått tvärbromsat med många gånger för att andra trafikanter bara tvärsvänger eller blinkar först när de ska svänga. Tror inte det är någon i Nordanstig som kan högerregeln nästan. Eller trafikanter som bara kör rakt ut i korsning trots att det kommer en bil. Jag har fått tvärbromsat av sådana orsaker också många gånger.

Var tidigare stolt över Nordanstig men som det är nu så skäms jag över kommunen. De säger att de inte har några pengar. Ja, men varför då dra in på personal som verkligen behövs. Gå ut på något av våra äldreboenden som finns i kommunen, som till exempel Hagängsgården i Harmånger eller Bergesta i Gnarp eller varför inte Bållebo korttidsavdelning? Fast jag tror inte att någon av kommunpolitikerna i Nordanstig skulle klara av det jobbet. Max en halv dag, sedan skulle de vara alldeles färdiga.

Personal inom äldrevården och vården i övrigt är jag stolta över men de som finns inne på kommunhuset måste börja tänka mer på personalen inom vården. För det är absolut ett krävande yrke.

Jag skäms inte för detta tyckande, för nu skäms jag över kommunens politik och över hur de beter sig mot andra.

Linnèa Bergman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons