Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensson gör en pudel

I en artikel i Söderhamnskuriren (25/7) försöker Magnus Svensson att göra en så kallad pudel, efter sina uttalanden om Ljusne, tidigare i sommar. Det Svensson skriver behöver kommenteras.

Annons

Det är lovvärt att få läsa att även han är för en utveckling av Ljusne. Ljusne med sitt riksintressanta fiske, den enda ort som har en älvmynning i vår kommun, som har det Svensson så riktigt skriver, såväl aktivt föreningsliv som företagande och mycket värdefulla kulturmiljöer. Ljusne har alla förutsättningar att gå en ljus framtid till mötes. Detta måste stödjas av kommunen.

När det gäller inomhusbadet så var det högst naturligt för oss i majoriteten att bejaka initiativet i medborgarförslaget, och medverka till en fortsatt lösning för det föreningsdrivna badet. Det var också naturligt att inte stödja återremissyrkandet.

Det var det av främst två anledningar. För det första, politiken ska inte recensera och värdera en verksamhetsplan som en förening gör, det är inte politikens uppgift att sätta sig i storebrorsställning. Och för det andra, med en återremiss hade tiden gått och en lösning för badet hade inte varit möjlig till säsongsstarten.

Svensson kan inte erinra sig att det diskuterats så mycket om Ljusne i politiken sen han blev politiskt aktiv säger han. Han säger vidare att det är vi i majoriteten som initierat den diskussionen, och att vi gör det för att föra mer pengar till Ljusne. Vilka de diskussionerna är, var det förts och vilket innehåll de haft nämner han inte. Det vet inte vi i majoriteten heller.

Att fortsätta satsningarna på Ljusne vid Ljusnans mynning, precis som att satsa på resten av kommunen, är viktigt för oss i majoriteten.

Hela kommunen ska leva, även Ljusne! I det arbetet är centern välkommen att delta, om de vill!

Sven-Erik Lindestam (S)

Söderhamn

Gunbritt Wallström (V)

Ljusne

Gabriella Pettersson (MP)

Mo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons