Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt förstå motståndet

Blir mycket bekymrad av att majoriteten vill köra över föreningarna, företagarna och oppositionen med ett föga genomtänkt beslut om en arena på Sävstaås.

Annons

Argumenten de tycks luta sig mot är dels en något lägre driftskostnad och dels att SJ-området behövs till annat. Jag anser det vara kvalificerat vansinne att välja Sävstaås av dessa skäl. Det är ingen slump att ishockeyn i Bollnäs i dag är på väg mot sin totala undergång, och en stark orsak till det stavas Sävstaås. En stark tradition har hållit bandyn vid liv, men hur länge till?

Enligt gjorda kalkyler så blir driftskostnaderna något högre med en central arena men då en stor del av kostnaderna handlar om energikostnader som kommer att gå direkt till Bollnäs Energi (skattebetalarnas eget bolag) så blir inte skillnaden så stor. Och BAAB har dessutom ambitionen att erbjuda is året om – vilka fördelar ger inte det?

Vad kommunledningen tänker använda SJ-området till finns ges inga raka besked om. Inga externa intressenter förutom BAAB har för övrigt låtit tala om sig. Jag förstår inte varför majoriteten så kategoriskt avvisar Centerpartiets förslag där vi även begär in anbud på en utveckling av SJ-området.

Lone Rider

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons