Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svar om Fortum och elpriserna

Jag vill poängtera att Fortum inte längre är ägare av elnäten i Hälsingland.

Annons

Svar på insändare från Sven-Åke Thoresen 22 juni: Vår uppgift är att ta elen hem till dig – oavsett var du bor. I de allra flesta fall lyckas vi, men tyvärr finns det undantag där kunder har problem med återkommande avbrott. Under de kommande fem åren kommer vi vädersäkra cirka 2000 mil ledning på landsbygden, en rekordstor satsning. Idag finns ingen konkret plan för området kring Norrbo, men jag hoppas att vi får anledning att återkomma om det. Däremot finns naturligtvis en plan för Hälsingland i stort.

Jag vill poängtera att Fortum inte längre är ägare av elnäten i Hälsingland. Nya ägare är pensionsfonderna Första AP-fonden, Tredje AP-fonden, Folksam samt Borealis. Bolagets nya namn är Ellevio AB.

Svar på insändare från Ove Ericsson, Söderhamn, 22 juni

Insändarskribenten hänvisar till medieuppgifter kring prishöjningen som vi genomförde den 1 juni. 35 miljarder är den totala summan för hur mycket samtliga 170 svenska elnätsföretag får ta in ytterligare genom intäktsramarna. Det handlar alltså inte om vinst. De extra intäkter vi får kommer gå till att förbättra elnäten. Det gör vi för alla våra kunder, oavsett var du bor i landet.

Jag vill också poängtera att Fortum inte längre är ägare av elnäten i Hälsingland. Nya ägare är pensionsfonderna Första AP-fonden, Tredje AP-fonden, Folksam samt Borealis. Bolagets nya namn är Ellevio AB.

Jonatan Björck

pressansvarig på Ellevio

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons