Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stötta de yngre som vill bli politiker

Jag kan förstå insändaren förra veckan i Ljusnan där man skriver om arbetslösa och sjukskrivna och tycker att politikerna är de verkliga parasiterna.

Annons

”Höger-Sverige” har förändrat oss alla och det är nog så att de flesta har haft det ganska bra rent ekonomiskt.

Vi som har jobb har fått någon tusenlapp till i det så kallade jobbskatteavdraget och vi har tyckt högern är okej. (Släng en slant åt pöbeln så de är tysta).

Tillbaks till politiker...

Det tråkiga är att det som insändaren skriver skapar en ”alla över en kam”-effekt och jag kan själv tycka att det växt fram ett frälse i Sverige.

Är det någon skillnad på olika politiker – absolut, de är som samhället i övrigt och vissa gör ett fantastiskt bra jobb.

Om jag inte minns fel så var det exempelvis några yngre ”fritidspolitiker” i Ovanåkers kommun som hoppade av under 2011 på grund av att det var svårt att få tiden att räcka till med familj och annat.

Det är just de här människorna som skulle stöttas och lyftas fram för att det politikerförakt som växer för varje dag inte helt tar över.

Det innebär alltså att dessa människor inte ville kompromissa och sätta familjen eller uppdraget som politiker åt sidan...

Ni läser säkert ironin i orden, men jag hoppas att det motsatta inte gäller för dem som är kvar och vad kompromissar de?

Många ”slipade” yrkespolitiker är fantastiska opportunister och vet precis hur de ska klara sitt levebröd. (hissar seglen där det blåser för dagen).

Det är möjligt att ”karriärpolitiker” fördärvar och minskar chansen för yngre tjejer och killar att vilja jobba för bygden.

Handen på hjärtat, skulle man syna många av våra politiker på lokal nivå så skulle nog de flesta säga ja tack till en flytt till ”toppen” av partiet och en sväng mot EU-gänget är heller inte fel. (inte minst ekonomiskt).

Det är högaktuellt med politik och jag drog på munnen när man på lokal nivå (Gävleborg) hade en avvaktande hållning till Juholts vara eller inte vara.

Tillbaks till opportunister...

Stäng inga dörrar, du vet inte vem din chef är i morgon!

Där har vi själva kärnan till att föraktet växer för varje dag för våra ”styrande”. Blir det ingen förändring så har vi snart inga yngre inom politiken, i alla fall inte några som ”brinner” för bygden och inte bara sitt eget jobb!

”Sköt dig själv och skit fullständigt i grannen” får inte öka ännu mer, det räcker gott och väl som det är nu i samhället!

Orolig arbetare och skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons