Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storskola kan leda till fler friskolor

Jan Lahenkorva har drabbats av tunnelseende och stoppar huvudet i sanden (28/1).

Annons

Jan Lahenkorva menar att friskolor hjälper till att segregera skolan! När andra ser friskolor som ökad konkurrens för bättre utbildningar för våra barn, så skyller Jan på friskolan för att han själv inte lyckas i sin roll som ordförande i BUN. Våra lärare och elever förtjänar de absolut bästa förutsättningarna för en bra utbildning oavsett om den drivs kommunalt eller som friskola.

Han skriver också i sin insändare att det stärker hans inställning till central 7–9-skola. Det är då han stoppar huvudet i sanden. Han menar att en central 7–9-skola och nedlagda byskolor är det absolut bästa för våra elever. Jag är helt övertygad om att i byarna finns det en massa fantastiska människor som är beredda att slåss för sina skolor. Förmodligen är de också beredda att vid en nedläggning starta en egen friskola i sin by. Och vad skulle det leda till? En central 7–9-skola i Bollnäs som har för stora lokalytor eftersom de är beräknade på de elever som eventuellt skulle ha gått där, men i stället valt att gå på friskola. Och då står vi där i ”framtidens skola” med för stora lokaler i Bollnäs centrum. Samma problem som i dag, fast en nyrenoverad Gärdesskola för gissningsvis 50–100 miljoner (om man jämför med kulturkvarterets ombyggnation) med för lite elever på.

Vidare kan man fundera över det förslag som drabbar barn genom ta bort feta mejeriprodukter, som Moderaterna för övrigt röstade emot. Eller förslaget att ta bort de pedagogiska luncherna. Barn behöver fett mer än vuxna eftersom barn växer. Det finns bra och dåliga sätt att spara pengar på. Jan Lahenkorva satsar på det sistnämnda och hoppas på att ingen reagerar.

Mattias Ekström (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons