Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppa rasismen – nu!

/
  • Bilden är från en demonstration mot rasism utanför riksdagshuset efter valet 2014.

Ja, vi bor i en demokrati, men även där måste det finnas regler och lagar för vad som är tillåtet och accepterat.

Annons

Man tror inte det var sant när man knäppte på nyheterna, och hör hur en vit galning skjuter ned svarta medborgare i en kyrka i USA. Ja, rasismen ökar inte bara i USA utan även här i Europa. Och man tar sig för pannan och undrar hur människor är skapta som har dessa idiotiska idéer. Rasism är en unik form av ondska där ojämlikheten aldrig går att tvätta bort.

Nu när den växande nazismen/rasismen/högerpopulismen växer sig allt starkare och rasistiska partier får inflytande i politiken är det en synnerligen skrämmande utveckling, då vi alla vet synsättet som ligger till grund för deras värderingar. Jag förstår inte hur det kan vara möjligt att grupper som dessa överhuvudtaget kan tillåtas att existera. Ja, vi bor i en demokrati, men även där måste det finnas regler och lagar för vad som är tillåtet och accepterat.

Vi har lika värde oavsett hudfärg, bakgrund, och är den grundtanke som all folkrätt vilar på, enligt FN-konventionen. Vi andas alla samma luft, kommer till världen och går ur den på samma sätt oavsett var vi är födda, i Sverige, USA, Afrika eller Tjotta Hiti!

Så nu sätter vi ned foten och säger NU FÅR DET VARA NOG, och enar oss i broderskap och jämlikhet och tillsammans kämpar mot orättvisor, hat och rasism som förekommer överallt i samhället. Ta ställning för mänskliga rättigheter enligt FN:s deklaration! Hindra dessa rasister/extremister i deras framfart. TA STÄLLNING MOT RASISM NU!

Hans

Internationella gruppen Edsbyn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons