Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stökigt med trottoar som lagringsplats

Hur kan ICA Alen i Söderhamn få använda trottoarerna som lagringsplats? undrar skribenten och får Svar direkt av Lars Stål, teknisk chef.

Annons

Sedan Alens ombyggnad för några år sedan har det alltid sett väldigt stökigt ut på trottoarerna utanför deras butik. Hur kan kommunen acceptera denna nedskräpning? Många turister parkerar ofta på gamla busstorget och möts av detta elände. Hur skulle det se ut om övriga butiker började tillämpa Alens metod att använda trottoarerna som lagringsplatser?

Man har till och med annekterat parkeringsplatsen med uppsamlingsplats för kundvagnar. Vore intressant att höra vad gatuchefen har att säga om detta förhållande.

Håll Sverige rent

Svar direkt

Följande gäller för byggnaden: För byggnad med rak fasadlinje eller max en utbyggnad mot gågatan ansvarar du för att hålla ett fritt gångbaneutrymme på en till tre meter. I kvarter där det finns mer än en utbyggnad mot gågatan ansvarar du för att hålla ett fritt gångbaneutrymme på två meter från yttersta fasad (gäller hela kvarterets längd).

Vad avser den 11 kvadratmeter stora byggnaden som hyser de vagnar som kunderna fyller med varor så finns ett reglerat förhållande. Kommunen har mot ersättning upplåtit ytan. 

Visst kan det emellanåt vara lite stökigt på trottoarerna men det vittnar samtidigt om ett levande centrum som vi alla kan ha glädje av då handeln mår bra av det.

Lars Stål

teknisk chef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons