Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Staten ska finnas i hela landet

/
  • Det kanske är meningen att alla anställda ska flytta till Stockholm också så att de kan riktigt koncentrera sin verksamhet? På bilden syns Slottet, smyckat inför Prins Carl Philips och Sofia Hellqvists bröllop.

Är det meningen att alla ska flytta till storstäderna för att få ta del av den statliga servicen? undrar artikelförfattarna.

Annons

Den frågan ställer vi oss i Vänsterpartiet när vi tar del av Skatteverkets nedläggningsplaner av sina kontor runt om i landet bland annat i Hudiksvall. Återigen är det landsbygden som drabbas. Det kanske är meningen att alla anställda ska flytta till Stockholm också så att de kan riktigt koncentrera sin verksamhet?

Riktigt så illa förstår vi att det inte är men konsekvenserna av att ytterligare service försvinner från landsbygden blir allt för stora. Det är svårt att förstå hur Skatteverkets ledning ser på sitt ansvar för landsbygdens framtid. Det är trots allt en statlig myndighet och statens ansvar för att tillhandahålla service i hela landet är stort.

Även om mycket numer kan lösas tekniskt finns det också behov av att finnas nära de som är i behöver ens service men också för att kunna göra bra och effektiva granskningar av olika verksamheter. Dessutom är det viktigt att det finns statliga jobb på mindre orter för att det ska finnas tillgång till jobb som kräver högre utbildning och kompetens finns i Hudiksvall.

Regeringen kan i sitt regleringsbrev till Skatteverket uttala myndighetens ansvar för att servicen upprätthålls på landsbygden såsom i Hudiksvall och andra mindre orter. Vi hoppas och vill att regeringen ska använda sig av den möjligheten för annars är den höga svansföringen i landsbygdsfrågor inte mycket värd

Ulla Andersson

riksdagsledamot

Håkan Svenneling

landsbygdspolitisk talesperson

Daniel Sejtrasic

skattepolitisk talesperson Vänsterpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons