Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Staten och kapitalet i Hudiksvall

Man blir både uppgiven och framför allt förvånad när man läser om våra folkvalda politikers uttalande i media.

Annons

Per Svedberg (S), riksdagsledamot uttalar sig (9/5) med en viss förvirring beträffande Trafikverkets beslut att återställa Svartsjövägen till grusväg. Han som "beslutsfattare" hade också vissa funderingar och krav. Per S avslutar sin insändare "Nej, det krävs en hel del förklaringar och tydlighet för att bygga upp förtroendet!"

Mina frågor till Per Svedberg: kan du motivera och förklara din och andras nonchalans att ens besvara en inbjudan och vädjan om stöd under arbetet att bevara beläggningen på Svartsjövägen? Är dessa regionalt viktiga frågor ointressanta för riksdagspolitikern Per Svedberg (S)?

Förövrigt när det gäller Svartsjövägens öde verkar det som beslut och genomförande handlar om staten (läs Trafikverket) och kapitalet (läs Holmen) "Sida vid sida, tillsammans hjälps dom åt. Staten och kapitalet, dom sitter i samma båt. Fast det är inte dom som ror, som ror så svetten lackar. Och piskan som kittlar, kittlar inte heller deras feta nackar".

Kan man konstatera att kapitalet (Holmen) också styr Hudiksvalls kommun på samma sätt som Trafikverket? Eftersom många politiker också startat sin politiska karriär via Iggesunds Bruk. När det kommer till att bevara den regionala infrastrukturen i kommunen ska inte färgen på ens parti eller var man är boende avgöra ditt intresse/engagemang. Personligen har jag verkligen saknat den politiska officiella debatten i frågan. Ibland räcker det inte att stå på sidan och vara artig, förstående och snällt vänta på sin tur.

Peter Eriksson, Västerstråsjö en del av Hudiksvalls kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons