Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ställ inte svaga grupper mot varandra

/

Allianspartierna ifrågasätter parternas rätt att sköta lönerörelsen. Det borgarna föreslår är att knäcka den svenska modellen, menar Stig Nordqvist (S).

Annons

Att utnyttja flyktingkrisen för egen vinnings skull, borde vara ovärdigt svenska företagare, med flera. Det är både djupt orättvist och riskerar att späda på rasism och främlingsfientlighet. Ökade klyftor är att ge SD mer vind i seglen. Det är svårt att förstå varför jobb som i dag är värda en viss lön plötsligt ska nedvärderas utan att själva jobbet förändras. Klarar inte lågutbildade invandrare de enkla jobben som redan finns med dagens löner, varför ska de då klara dem för att lönen sänks?

Det är bättre att, om så behövs, ge en subventionerad möjlighet till arbetsgivaren så att den enskilde har en lön den kan leva på. Arbetslösheten ska knäckas. Vårt samhällsbygge gäller för alla i vårt land. Regeringen vill ändra kurs och skapa ett Sverige som håller ihop, men det provocerar en del. Det blir en hård strid, men de flesta tycker nog att det är rätt att stå upp för den svenska modellen.

Stig Nordqvist (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons