Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ställ i ordning ytterligare lokaler på Gärdesskolan

Det enda rimliga är att arbeta utifrån tanken att ställa i ordning ytterligare lokaler i samband med ombyggnationen av Gärdesskolan, skriver Eva Blomberg Svensson.

Annons

Läste i Ljusnan den 21 juli att den planerade renoveringen av Gärdesskolan inte beräknas räcka till för det förväntade antalet elever och att en av reservplanerna för att möta lokalbehovet är att i någon form utnyttja Torsbergskolan lokaler, vilket även framförts av BUN:s ordförande tidigare i vår. Har de tjänstemän och politiker som styr vår kommun inte någon som helst förankring i verkligheten? Torsbergskolan är i dag fyllt till bristningsgränsen efter det att flera verksamheter expanderat såsom vuxenutbildningen samt att SFI har flyttat in på skolan.

Inför flytten från Sävsbergsskolan till Torsbergskolan påtalade personalen att med den volymökning som verksamheterna har så kommer de tilldelade lokalerna på Torsbergskolan inte att räcka till, något som vi nu lever med. Dessutom ökar antalet elever på gymnasiet.

Det enda rimliga är att arbeta utifrån tanken att ställa i ordning ytterligare lokaler i samband med ombyggnationen av Gärdesskolan. I samband med detta kan man stilla hoppas på att de kommunala beslutsfattarna i samarbete med det nya kommunförbundet för gymnasial- och eftergymnasialutbildning också inkluderar gymnasiets, vuxenutbildningens och SFI:s ökade lokalbehov.

Eva Blomberg Svensson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons