Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stackars Söderblom blickar mot ett ljusmonster

Söderhamn sommartid är en fantastisk stad med all blomsterprakt i parkerna, men vad händer på vintern? undrar Söderhamns Konstförening.

Annons

En av stadens mesta kändisar, ärkebiskopen Nathan Söderblom i Thomas Qvarsebos tappning i Rådhusparken, får under flera veckor skåda rakt in i ett blå-vitt monster som väl är tänkt som juldekoration. Nog kunde man hitta ett mer passande sätt att underhålla Nathan under de mörka kvällarna. Även rondellen vid Resecentrum har en utsmyckning som lämnar lite att önska vad gäller precision och skönhet.

Konsten kommer emellanåt på undantag i staden, trots att Söderhamn satsar mer än många grannkommuner. Vem bryr sig om de konstverk som sedan lång tid finns utställda på baksidan av H&M-butiken? De har stått i skyltfönster utan solskydd i många månader och mår inte bra. De är inköpta av kommunen men förstörs nu – av glömska?

Notisen om att en privatperson tillåts sätta upp en skulptur av Jan Johansson i en park väcker också lite funderingar. Betyder det att vi kan se parkerna fyllas med konstverk så länge de är privatfinansierade? Eller är det det dåliga samvetet för bristande underhåll av Jazzparken som är förklaringen? 

Kanske det är dags för ett skönhetsråd i Söderhamn?

För styrelsen i Söderhamns Konstförening:

Anders Norén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons