Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spar inte på maten

Man tror inte det är sant men det är det!

I Bollnäs ska det sparas på barnen, ingen frukt ska ges till 15-timmarsbarnen.

Annons

Kostenheten får inga pengar till frukten för dessa barn och förskolorna ska själva ombesörja frukt till barnen? Varifrån tas pengarna?

Barn- och utbildningsnämnden sparar 450 000 kronor genom att ta bort de ”feta” produkterna mjölk och bordsmargarin för barnen, i stället ska den pedagogiska personalen hälla rapsolja på de små barnens mat så att de får lite extra fett!

Kostenheten (kommunen) ska nu utreda hur de ska kompensera det inkomstbortfall de får genom barn- och utbildningsnämndens besparingar, troligen blir det prishöjning för övrig mat så stor del av besparingen uteblir för barn- och utbildningsförvaltningen!

Ansvarig politiker skyller ifrån sig på de politiker som var ansvariga för fem år sedan, själv har han ju bara varit ordförande de senaste fyra åren!

Bollnäspartiet vill hålla barngrupperna i förskolan relativt små och anser att besparingar på de allra minsta barnen är fel väg att gå. Ska vi göra Bollnäs attraktivt för barnfamiljer att bo i får vi spara på annat än på maten för de minsta barnen.

Olov Nilsson Sträng

Bollnäspartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons