Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spängerna vid Ålsjön ska lagas

Svar till Besökare (13/5).

Det är Söderhamns Naturskyddsförening och Friluftsfrämjandet som i samverkan har ett skötselansvar bland annat för Ålsjöstugan och spängerna.

Annons

Den kritik Besökaren riktar mot spängernas nuvarande skick är helt rätt. Den gångna vintern gick hårt åt dessa, vi hade planerat in åtgärder under vecka 19. Dessa åtgärder är redan i gångsatta och under senare delen av hösten kommer ytterligare åtgärder att sättas in.

Kritiken mot utedassen är också helt rätt. Finns utedass så ska dessa skötas på perfekt sätt. Vi har inte, på fullgott sätt, klarat detta och konstaterar att med de resurser som står oss till buds kommer vi inte heller framtidsmässigt att klara det så det uppfyller de förväntningar en besökare har på renlighet och tömning. Vi tvingas då av rena resursskäl att ta bort utedassen. Det är naturligtvis trist men det är som vi ser det, det enda alternativet för oss. Att skapa förväntningar som inte uppfylls är inte bra.

När det gäller öppethållandet av Ålsjöstugan har vi aldrig haft något schemalagt öppethållande. För ett antal år sedan höll vi, under vårvintern, öppet ett antal söndagar men med tiden visades det att vi inte kunde få fram tillräckligt med frivilliga som var villiga att fortsätta med öppethållandet under söndagarna.

Vi är alltid öppna för kontakter, synpunkter och kritik som fäster vår uppmärksamhet på saker som kan förbättras eller åtgärdas, allt för att göra Ålsjön till en trevlig och givande besöksplats.

Bengt Sundström

ordförande Söderhamns Naturskyddsförening

Theo Overeem

ordförande Friluftsfrämjandet södra Hälsingland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons