Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Som man frågar får man svar

Så är Swecos rapport om framtidens skola klar och finns att läsa på Bollnäs kommuns hemsida. Tanken var att en opartisk konsult skulle se över beslutsunderlaget, vilket de gjort med avseende på de ekonomiska frågorna.

Annons

Vid redovisningen i kulturhuset kunde inte Sweco svara på frågan om varför det stod Organisering svår eller omöjlig vid fyra skolor som kommentar. Inga Malm lämnade då över ordet till en av sina tjänstemän. Han höll en utläggning om bland annat framtida problem med lärarrekrytering och undervisningens kvalitet. Samma gamla argument som Jan L använt sig av när han propagerat för sin "excellenta" skola.

På sidan 88 i rapporten inleds en 6 sidor lång beskrivning av varför det till exempel inte är möjligt att bedriva vettig undervisning i en f–6 skola med mindre än 120 elever. Det här är inte en opartisk konsults syn på saken, Sweco har ju klistrat in något som tjänstemännen på kommunen hävdat sedan länge!

Har man alltså anlitat en konsult för att framföra sina egna tjänstemäns slutsatser som beslutsunderlag till BUN, KS och KF?

Märkligt.

Lasse Hägglund, Segersta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons