Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solidarisk politik?

Kan inte låta bli att kommentera intervjun med Håkan Juholt i Agenda. Ville den som intervjuade honom verkligen veta vad han tyckte/vilken politik han tänkte driva?

Annons

Jag tyckte det mera handlade om att visa att han inte hade stöd bland väljarna.

Samtidigt visade man en karta på hur stödet var för Socialdemokraterna i landet. Glesbygden var röd och storstäderna blå. Det kan ju knappast vara Juholt som åstadkommit detta.

Den politik som vinner gehör i storstadsregionerna är skattesänkningar. Ju mer man tjänar desto mer vinner man på den politiken. Borttagandet av fastighetsskatten, vilket klipp för de med villor och bostadsrätter i storstadsregionerna och populära turistområden. Här handlar det om tusentals, ibland till och med tiotusentals kronor mer i fickan. Ser man till Ljusdal (och övrig glesbygd) så är det inte många som tjänade på den reformen. Tvärtom så fick vi en ökad fastighetsskatt upp till 6 000 kronor. Jag tycker att reformen skulle varit tvärtom. Ingen fastighetsskatt för de taxeringsvärden som genererar en skatt under 6 000 kronor.

Antalet boenden i storstadsområdena ökar och glesbygden avfolkas. Flyttar en röd väljare till storstaden så byter den oftast också partifärg. Ska då de röda börja föra en skattesänkarpolitik för att vinna väljare i storstaden och överge solidaritetstanken?

Apropå solidaritet. Vi har tydligen helt bytt utrikespolitik. Från att vara ett land som påtalat orättvisorna så backar vi numera upp diktaturer (Syrien) om vi kan tjäna en slant på det.

Karl Bildt var tydligen ensam om att inte ställa sig bakom en bojkott av att sälja mobiltelefonteknik till Syrien. Vad jag förstår så finns det tillräckligt med mobiltelefoner där för att filma det som sker.

Att det blå laget var tyst förstår jag för där råder enighet, men att det röda inte sagt något är skrämmande. Var är den kritiskt granskande pressen?

Om du Juholt (S) tänker driva en solidarisk politik så stå på dig!

Tord Jerfsten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons