Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Soldaten får nog stämpla

Jag ifrågasatte i min insändare (5/7) hur intressanta soldater/sjömän kunde vara för den civila arbetsmarknaden, efter till exempel sex år som yrkessoldat.

Annons

Jag får svaret av herrarna Forssell och Tobe att de egenskaper som soldaterna får under sin utbildning och tjänstgöring, som till exempel ledarskap, samarbetsförmåga och att arbeta/leda under stress, är mycket värdefulla för företagen.

Ja men, så har det alltid varit , ingenting nytt med det.

Officerare och specialister i försvarsmakten har alltid varit populära att locka över till olika chefsjobb i den privata som offentliga sektorn. På 70- och 80-talet höll flygvapnet på att dräneras på piloter som gick över till SAS. Högre lön var oftast skälet.

På senare tid har man till och med sett och hört rapporter om att officerare lockas över till konsultfirmor eller hårdvaruföretag, så man får de rätta kanalerna in i försvaret för framtida affärer.

Nåväl, vi får väl se hur det går med experimentet yrkesförsvar, men att det skulle innebära någon ytterligare kompetensförstärkning till näringslivet har jag svårt att tro på.

Den som avslutar gymnasiet, och efter tester och prövningar blir yrkessoldat, får nog räkna med att gå och stämpla mellan tjänstgöringarna i framtiden.

Nej, jag tror inte företagen är så särskilt intresserade av ännu mer lagstiftning och regler, för att personal ska ha rätt att lämna arbetet när ÖB kallar.

Arbetsgivarna har tillräckligt med personalfrågor att enligt lag tillgodose ändå; föräldraledighet , vård av sjuka barn/anhöriga, semester, kompledigheter , sjukskrivningar, rehab med mera.

Med värnplikten visste företagaren att 21-åringen som kom och sökte jobb hade lumpen bakom sig.

Inge Eriksson

Edsbyn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons