Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderhamn måste prioritera!

Söderhamns kommun har stora utmaningar framför sig. Alltför låga resultat i skolorna och ökat tryck på omsorgen ställer högre krav att prioritera.

Annons

En kommuns kärnverksamhet måste vara att tillgodose invånarna kvalitativ skattefinansierad skola, omsorg och infrastruktur. Detta måste prioriteras först och främst och vara i gott skick innan annan typ av verksamhet kan komma att införas eller utvidgas. Speciellt viktig är denna typ av grundprincip för en kommun av Söderhamns karaktär, med sviktande befolkningsutveckling, hög arbetslöshet och svag kvalitet i den gemensamma välfärden.

Vi säger därför nej till en kommunal finansiering av en bandyarena som Hällåsen Arena AB har framställt hos kommunstyrelsen, där miljontals kronor krävs från skattebetalarnas sida i form av både engångsbelopp till byggnationen och därefter också ett årligt bidrag. Söderhamns kommun har inte råd att inte prioritera välfärdens kärna.

De pengar som arenabolaget begär av skattebetalarna bör i stället gå till att förbättra skolans resultat och öka lärartätheten. De behövs till att anställa mer personal i omsorgen och för att förbättra underhållet av vår infrastruktur. Söderhamns kommun måste prioritera välfärdens kärna!

Hans Sundgren (M)

Viktor Wärnick (M)

Annika Persson (FP)

Olle Persson (KD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons