Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderhamn landstingets ständiga hackkyckling

I höstas kom det glädjande beskedet att Söderhamn skulle få hit en hjärtspecialist, nämligen Eskil Hammarström med sitt företag Mitt Hjärta samt en hälsocentral med tillhörande motionscentrum. Det kunde inte bli bättre!

Annons

Nu upprepar sig historien igen. Landstingspolitikerna tycks inte vilja förlänga avtalet med Mitt Hjärta trots mycket stort kundunderlag och patienterna är återigen förlorare. Vi betalar samma skatt och lagen säger att alla invånare ska ha samma tillgänglighet till vård, var än man bor i länet. Det är alltid söderhamnarna som tvingas åka till andra orter för att få vård och därmed extra kostnader för förlorad arbetsinkomst och resor, eventuellt också matkostnader. Reseersättningen är i princip lika med 0.

Enligt Kuriren 12 maj säger landstingsrådet Eva Tjernström att hon dementerar tidningsuppgifter om att hon står bakom förslaget. "Det jag sa var att våra egna verksamheter vill ha det så eftersom de anser att de klarar detta själva nu, vilket de inte gjorde när avtalet skrevs. Jag sa att det är svårt att ta någon annan ställning än verksamheten och att det därför lutade åt det hållet, men att vi måste titta vidare på underlaget". Beslutet tas den 28 maj. Geir Falck, tillförordnad verksamhetschef för medicinkliniken vid Bollnäs sjukhus säger att om de ska ta ansvar för Mitt Hjärtas hjärtpatienter kommer det att kräva extra resurser, så vad kommer det att kosta?

Hälsingar – stå upp och säg er mening, ring, mejla och skriv till era politiker och framför era åsikter nu! Våga värna hjärtspecialistvården i Söderhamn.

Mormor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons