Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderhamn kvar på perrongen

Mattias Benke (S) och Sven-Erik Lindestam (S) väljer i sitt svar den 15 april 2011 på insändarsidan att inte en enda gång besvara de frågeställningar som jag uppmärksammat gällande den nya rödgröna majoriteten i Söderhamn.

Annons

Fortfarande har vi ingen aning om vad de vill eller vart vi är på väg med kommunen.

Socialdemokraterna undrar om jag är ute efter konfrontation i stället för samförstånd. Om konfrontation innebär att ge Söderhamn olika alternativ, då är det precis det jag är ute efter. Det Socialdemokraterna menar med samförstånd är att det är deras linje som ska gälla, inget annat. Det finns ju tydligen inte ens ett utrymme i ett socialdemokratiskt Söderhamn för ett oppositionsråd. Överlägsen maktfullkomlighet kallas det för.

Det kan ju också konstateras att när jag ställer frågor till den rödgröna majoriteten kring deras uteblivna besked, är det två socialdemokrater som svarar. Det säger en hel del om synen på vem som bestämmer.

Alliansregeringens arbetslinje är väldigt framgångsrik, trots den enorma finanskris (som Socialdemokraterna tycks glömt) som skakat världen de senaste åren. Den är så framgångsrik att framemot år 2015 bedömer man att den öppna arbetslösheten är nere på historiska 3,3 procent, något som tidigare S-regeringar bara kunnat drömma om, men aldrig uppnått.

Eftersom Socialdemokraterna har styrt Söderhamn i alla dess olika former sedan den allmänna rösträtten infördes, bör de också stå till svars för hur det ser ut i kommunen. Regeringar har kommit och gått, men Socialdemokraterna har alltid styrt Söderhamn. Det är under ert styre som befolkningen minskar och arbetslösheten biter sig fast på farligt höga nivåer.

Ni kan fortsätta att skylla alliansregeringen för detta, men det finns det inga belägg för. Den rödgröna majoriteten verkar inte gemensamt vilja ge besked kring dessa frågor. Arrogant låter man sig hälsa att (socialdemokratiskt) ”samförstånd” fortsatt ska gälla.

Sverige som land, går som tåget. Söderhamn som kommun, står ledsamt kvar på den socialdemokratiska perrongen.

Viktor Wärnick (M)

vice gruppledare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons