Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderhamn dör – helt i onödan

/

Nu är det dags att vi som bor i denna fina stad börjar säga ifrån, skriver debattören.

Annons

Många äldre i Söderhamn sörjer fortfarande de nedläggningar som staden drabbats av historiskt, det gör inte de unga som nu växer upp – de vill nåt med Söderhamn

Söderhamn har sådana enorma förutsättningar att blomstra men alltför många styrande och alltför många personer på helt fel poster kväver denna stad. Det som håller oss över ytan är några få eldsjälar som brinner för Söderhamn och dess framtid och här kan ju till exempel SM i friidrott nämnas. Hur många städer har sådant underbart föreningsliv som Söderhamn har? Hur ska det någonsin kunna bli bättre när politiker och tjänsteutövande drar åt helt skilda håll?

Ett annat dilemma jag vill belysa är handeln i staden. En del av problemet är näthandeln men det finns många andra delar som ligger bakom. Många var rörda till tårar när H&M kom till stan och vi tänkte nu händer det, nu vänder det. Detta om nåt borde ha givit ringar på vattnet och varit en språngbräda för andra. Men titta bara på gallerian på andra sidan gågatan (Furan, ägd av Diös, reds anm.).

Fastighetsägaren som anser sig vara Nordens ledande vill inte ett skvatt med den fastigheten. Faktum är att gallerian ingick i ett annat köp och de ville från första dagen sälja det vidare. Även den mest positiva personen får andnöd av att gå in i den byggnaden och så blir det när ägaren drar sig för att byta ut en armatur. Tala inte bara om hur man gör på andra orter, tala om hur man vill ha det i vackra underbara Söderhamn. Gör nåt, brinn för nåt.

Nu måste allmänheten och företagare, med flera, med flera, sätta ner foten – det är allvar nu.

I många insändare läser man att de ansvariga fått möjligheten att svara men har avböjt. Det är beklämmande men man blir inte förvånad för de vet inte vad de sysslar med tyvärr. Jag hoppas innerligt att dessa rader kan få andra som vet hur saker ligger till att börja informera oss övriga, för så här kan det inte få fortsätta. Kanske nån som vill ta upp ämnet lokala upphandlingar?

Observant skattebetalare

Fotnot: Insänt har erbjudit Diös att kommentera inlägget men man har avböjt.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons