Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderhamn begravde demokratin

Var inte Söderhamns enhetschef och kommunchef på Jantes begravning, 2012? Nej, det var de tydligen inte beträffande, hur de har agerat mot statsarkitekten, Ylva Larsson. Hela den fantastiska visionen år 2012 för Söderhamns kommun har de raserat. Kort om denna vision – alla hjälps åt och Jante är begravd för gott. Källa: Söderhamns kommun.

Annons

I Söderhamnsnytt skrev Sara Oscarsson väldigt tydligt om Jante. "Vi har alla hört talas om att den är stark i Söderhamn. Jantelagen". Hur kunde det går så galet, fast man hade denna höga vision framför sig?

De höga cheferna kallar sitt agerande "misstag" – andra, bland annat Lasse Mårtensgård jämför deras agerande och handlingar som "Det var som Moskva på 30-talet. Någon finns där – och är plötsligt borta. Ylva Larsson hade uppenbarligen försvunnit genom den kommunala falluckan".

Vill citera Henrik Nyblads artikel: "Det som är centralt i sammanhanget är att Margareta Högberg och Marianne Johansson utan min vetskap gått ut med att jag inte längre jobbar åt Söderhamns kommun, säger Ylva Larsson..."

Ytterligare i samma artikel: "Margareta Högberg har aldrig kommit till mig och bollat med idéer. Hon har knappt pratat med mig det senaste året, förutom när hon frågade vad en statsarkitekt egentligen är och gör", säger Ylva Larsson.

Jag förvånas över att en kommunchef inte vet vad en stadsarkitekt är och gör och att hon öppet visar sin okunnighet!

Är det inte fråga om tjänstefel, när det gäller de höga chefernas agerande?

Rädslan tycks vara redan stor bland medarbetare, enligt Lotta Svenssons insändare.

En hälsning: Det var Jante som skulle begravas – inte demokratin!

Mánja Waltman

journalist

konstvetare (fil.kand)

legitimerad sjuksköterska, nyinflyttad till Söderhamns kommun 2011

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons