Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialnämnden och verkligheten

Den borgerliga majoriteten har i socialnämnden levererat ett par intressanta budgetförslag!

Annons

Budgeten för 2012 var en overheadbild med fyra sparförslag (sic), den innehöll varken detaljbudget eller övergripande budget, förvisso väldigt lättläst men knappast seriös. Inför budget 2013 hade majoriteten dock spottat upp sig och gjort ett eget hemsnickrat budgetförslag, tyvärr visade det sig att man räknat fel på en enhet i förvaltningen med sisådär fyra miljoner! Resultatet blev att den budget som majoriteten drev igenom efter votering i december, fullt medvetna om dessa grova felräkningar, fick göras om redan efter tre och en halv vecka (HT 8/1 2013) (HT 10/1 2013)!

Oppositionen S och V påpekade redan inför budget 2012 att man inte kan ha en overheadbild med fyra sparförslag som budget och vi påpekade naturligtvis i december ifjol att en enhet som har en budget på över sex miljoner inte kan få en budget på 1,9 miljoner inför 2013. Majoriteten har konsekvent valt att inte lyssna på sakliga argument utan fortsätter att glatt skjuta från höften och träffsäkerheten blir därefter.

Budgeten och sättet som majoriteten bedriver arbetet i social- och fritidsnämnden borde intressera en och annan forskare i sociologi eftersom man ena året gör en overheadbild till budgetförslag och året därpå en egen men tyvärr grovt felaktig budget och i båda fallen har man inte fört någon diskussion alls med förvaltningens tjänstemän eller ekonomer?

Det är därför den borgerliga budgeten i social- och fritidsnämnden mest liknar regalskeppet Vasas jungfrufärd ut i vida världen som snöpligt tog slut när skeppet sjönk vid Beckholmen på grund av att skeppet var instabilt...

Alf Norberg (V)

Lena Hallquist (S)

Henrik Persson (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons