Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialdemokraterna och Centern skapar politikerförakt

Hur kan det bli så tokigt när vissa offrar så mycket av sin fritid på att vi andra skall få det bättre.

Annons

Vi har i Sverige inte personval fullt ut utan i huvudsak röstar vi på partier men vi "fotfolket" har tilldelats möjligheten att skriva namn och också möjligheten att stryka namn som vi inte tycker skall få vara med i maktens korridorer. I Ljusdals kommun gäller inte detta, vid valet 2010 skulle om regelverket varit fungerande Marit Holmstrand valts till ordförande i kommunstyrelsen. Inte sedan den allmänna rösträtten genomfördes, 24 maj 1919, och fick genomslag vid kommande val har någon ändring av föreslagna valsedlar ändrats genom ett kuppförfarande. Låt vara att någon befordrats till riksdagen genom avhopp eller av kärlek lämnat sitt uppdrag. I ett sådant fall erhåller en redan utsedd reserv den lediga platsen. Detta innebär att personen inte är vald utan endast ersättare. Vi har under den senaste mandatperioden kunnat läsa insändare undertecknad med "riksdagsman" vilket är fel, rätt ska vara ersättare i riksdagen.

Så skapar Socialdemokraterna förakt för politiskt arbete. Vad beträffar Centerpartiet så ändras skepnaden genom hoppande från tuva till tuva bara för att få vara i maktens innecentrum. Det Centerpartiet går till val på ändras hela tiden och till slut undrar många "vad blir det härnäst". Den maktfullkomlighet som präglar dessa två partier skapar politikerförakt inte bara hos äldre. Den nya generationen tänker mera på visioner och framtid, men eftersom dessa inte släpps fram så kommer det nuvarande samhället att gräva sin egen grav vad avser kommunalt och landstingskommunalt självstyre.

Till sist bästa fullmäktigeledamöter börja träna redan nu på att skriva sista reseräkningen, tiden har likt Ljusnan redan runnit förbi er.

Åke Söderlund

Nor, Järvsö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons