Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart är en ramp på plats

Förra sommaren kom en fråga upp via media angående handikappramper vid kommunala badplatser i Hudiksvall, skriver Jonas Holm (M) och konstaterar att nu är den första på gång.

Annons

Då fanns inga sådana på någon av de kommunala badplatserna, men saken skulle ses över inför denna säsong. Under hösten och våren har kommunens tillgänglighetssamordnare varit ute tillsammans med några rullstolsbundna personer för att dels hitta en bra placering, dels få deras råd och synpunkter inför denna investering. De kom tillsammans fram till att Ankarmon i Iggesund var bäst. Dels är det en insjö och vattnet är förhoppningsvis varmare, dels slipper man nivå- höjningarna och sänkningarna som det blir i havet. Detta ger bättre förutsättningar för en ramps nyttjande! Vecka 30 ska den enligt kommunens personal på Tekniska förvaltningen vara på plats och då har kommunen förberett markarbeten och annat inför placeringen av rampen!

När detta kom upp förra året såg vi till att direkt prioritera och avsätta pengar för detta. Hudiksvall ska vara en kommun där alla får plats och ingen ska diskrimineras. Jag är glad att rampen kommer på plats under denna sommar och har sett till så information om detta redan finns på kommunens hemsida.

Min förhoppning är att denna ramp kan bli den första av flera som under kommande år byggs på andra ställen i kommunen.

Jonas Holm (M)

kommunalråd sommaren 2014

oppositionsråd sommaren 2015

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons