Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smärtgränsen i äldrevården är visst inte passerad

Jag trodde i min enfald att vi hade passerat smärtgränsen i äldrevården men det har nu gått så långt att sjukvården vill skicka hem våra äldre till barnen för ett boende.

Annons

Det är orimligt för våra äldre, som inte i många fall är i ett sådant skick att de kan klara sig själv i den vanliga vardagen utan behöver omsorg dygnet runt i princip.

Menar de styrande i kommuner och landsting att anhöriga, det vill säga barnen, ska överta den vård som den äldre generationen har strävat med att betala skatt för att få en tryggad ålderdom när kroppen inte orkar längre?

Fortsätter denna utveckling med avveckling av äldreboendeplatser i denna rasande takt så kommer detta att sluta med en total rasering av den svenska vården i en ganska snar framtid. Det måste till en förändring med det snaraste.

Jag är född 1945. Hur kommer det att bli när vår stora kull börjar bli skröplig och eventuellt behöver omsorg när läget redan ser ut som det gör i dag?

Jag beundrar och hedrar de som arbetar på golvet inom vårdsektorn. De gör ett toppenjobb på alla sätt, men jag bävar för framtiden.  

Leif-Åke Boström

Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons