Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smartare än en femteklassare?

I kontakter med befattningshavare och politiker här i Söderhamn möter jag skrämmande okunskaper i vad jag vill kalla "lokal samhällsorientering".

Annons

Personal på Förvaltningshuset har inte gått promenaden runt Västra berget ("jag bor ju inte här..."), ledamöter i KUS-nämnden har inte gått kulturvandring i fiskarstan Öster och vem har provåkt en landsvägsbuss till exempelvis Holmsveden?

I Framtidsveckan besökte jag Kust- och skärgårdsföreningens förnämligt upplagda seminarium i frågor om vatten/avlopp, energiförsörjning och fiske vid vår kust och på öar. En inbjuden representant från bygg- och miljökontoret redogjorde om förorenat vatten i Norrviken och Midsommarvik. Någon påpekade att det heter Norrfjärd och Midsommarfjärden.

Jag har lämnat ett medborgarförslag om utbildning för tjänstemän och politiker till ett certifikat i kommunal samhällsorientering. Jag rekommenderade våra påkostade turistkartor och broschyrer som studielitteratur och dagsresor till kommunens "alla hörn". Efter ett år fick jag protokoll med avslag på förslaget.

Nu har det gått ytterligare år. Jag vidhåller mina åsikter och mina förslag. Kommunkunskap? Nej, energin och intresset riktar sig mot Afrika.

Hjördis Östlund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons