Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sluta misströsta

Så har Messias likt livets ords Ulf Ekman stigit ner från den stora guldstaden Gävle till den lilla Betlehemskrubban Hudiksvall och predikat det nya polisevangeliet.

Annons

Ni poliser i Hudiksvall ska inte känna att ni är få till antalet, för nästa år blir ni färre men detta gör ingenting för ni ska ha den rätta tron och är ni stark i er övertygelse att Gävleborgspolisen kommer att bli Sveriges bästa myndighet, då kommer ingen att behöva vara rädd för sin egen löneutveckling när den säger vad den tycker. För då ska det bli högt i tak, så högt att det inte finns något tak.

Då ser alla häpna upp mot det nya öppnade taket och nedstigande kommer rikspolischefen Bengt Svensson från staden ovan molnen, Stockholm. Han lägger sin trygga hand på våra hjässor och frälser oss från våra onda tankar om att vi är ensamma, övergivna och penningtörstiga. Alla faller ner på sina knän, sträcker upp sina händer och i trans utropar prisa Bengt, vi ska aldrig mer bli förtappade och återfalla i det djävulska habegäret och tänka på oss själva utan bryta brödet i två delar och ge den andra delen till polisen i Ljusdal som inget har.

Den store Bengt reser sig upp och sträcker ut sina händer över de församlade. Han ger sin förlåtelse till vår förre fackföreningsordförande som övergav oss i vår svåra stund av omorganisationer likt Judas Iskariot för silverpenningen, vår store Bengt har även förlåtelse för vår chef som har svårt att balansera på den smala vägen.

Den store Bengt säger, misströsta inte mina poliser i Hudiksvall ty ni har fått nya mopsdatorer och ha en stark tilltro till mig och håll upp dem mot himlen så kanske ni får dem att fungera. Och poliserna höll upp sina datorer mot himlen och se, de fick kontakt och svar på de frågor de ställt för tre månader sedan. De lyste och blinkade som en stark stjärna på den mörka polishimlen.

Alla poliser i Hudiksvall levde lyckliga, mätta och belåtna i alla sina dagar i det nya riket polismyndigheten Gävleborg som blev den finaste och vackraste av dem alla.

Tomten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons