Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sluta lek med människors liv!

/

Wilhelm Westberg, vice ordf CUF Hudiksvall, om vikten av att bedriva en politik som skapar jobb. Sittande regering saknar den förmågan,menar han.

Annons

Ett arbete. Någonting som genererar till en ekonomisk vinning, vilket möjliggör mycket av det som man som människa vill ha eller måste ha i livet, i den moderna världen. Fast arbetets kanske viktigaste del är den sociala, att människor får tillhöra något. Får skämta på kafferasten eller får gå på den där after worken. Arbetet gör även att man kan realisera drömmar utanför jobbet, med hjälp av det intjänade kapitalet eller med de nya vännerna. Regeringens politik gör att färre får uppleva detta, och i längden att färre får chansen att förverkliga sig själva, då arbetet i mångt och mycket är nyckeln.

Många auktoriserade institut, intresseorganisationer och statliga verk har räknat. De har kommit fram till att den politik som regering för är jobbfientlig. De högre skatterna, de minskade RUT/ROT-avdrag och de högre anställningskostnader för unga, kommer leda till högre arbetslöshet och utanförskap. Människor kommer alltså förlora sitt ack så viktiga arbete, andra kommer längre ifrån chansen att få sitt första. Många kommer ledas in i ovisshet, andra kommer känna sig otillräckliga och förlora en stor del av sina liv.

Det måste anses som fördärvligt att trots enorm kritik, trots ren fakta, fortsätter regeringen ändå på samma sätt. I valrörelsen talade man om jobbskapande, och att deras politik kommer leda till att fler får ta plats. Nu för man en politik som går i helt motsatt riktning. Det är inte bara oseriöst, det är ett svek. Att få människor att tro att deras väg är den rätta, sedan ställa dem på en stol utan ben. Det är ett svek då man kompromisslöst tror på sin ideologi, men missar syftet och målet. För det kan inte vara rätt att ställa ideologiska skattehöjningar, emot förbättrade villkor för de jobbskapande företagen. Företag som då skulle kunna ge fler möjligheten få ta del av arbetets många goda sidor.

Ett arbete. Det är bland det viktigaste och tryggaste många har. Så jag uppmanar regeringen att sluta med sin ideologiska kamp och i stället börja se dem så jobbar ute i landet och särskilt de som vill men inte kommer in på arbetsmarknaden. Byt kurs till att i stället börja lyssna på jobbskaparna- företagen. Lyssna när de ropar om regelförenklingar och lägre omkostnader för att kunna anställa, istället för att göra tvärtemot. Jag kan låta lite aggressiv när jag kritiserar regeringens politik. Fast jag har en anledning. Det handlar om så mycket än bara ett arbete, det handlar om människors liv.

Wilhelm Westberg

vice ordf CUF Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons