Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slag i ansiktet på oss i vården

Kommunen går ena dagen ut till oss på “golvet” och säger att arbetstimmar ska dras ned på boenden från och med 1 juni. Dagen efter kan man läsa i Ljusnan att Ovanåkers kommun är i ekonomisk balans?

Annons

Vilket slag i ansiktet på oss som jobbar på “golvet”. Alltid till sommaren eller julen kommer ni och trycker ned oss! Vilken personalpolitik ni har!

Många av er förstår nog inte och vet nog inte hur vi har det och hur det ser ut på de olika boendena.

Innan ni tar sådana beslut gör ett besök hos oss och se hur vi och kunderna har det, titta inte bara på siffror och pengar.

Kolla i kommunhuset på alla höga löner om det inte går att dra ned där, varför alltid ta från oss som redan går på knäna?

Det skulle vara bra att få nedskrivet på ett papper vad som inte ingår i våra arbetsuppgifter.

Som det är nu så läggs det mer och mer på oss på “golvet” på grund av att övriga arbetsgrupper inte hinner med, då ska vi fixa dessa saker också. Vad tror ni att vi är för övermänniskor?

Vi duschar, tvättar, städar, bäddar, matar, renbäddar, fixar frukost, är vaktmästare, sköter beställningar, gör apoteksärenden, fixar tider och skjutsar till fotvård och frissan, viker och lägger ut tvätt, fixar fika, datadokumenterar, kollar schema och delegeringar, lagar färdigt middagen, hämtar och delar ut dosrullar, väger, tar blodprover, blodtryck, puls, lägger om sår, gör rent hjälpmedel, fixar mellanmål – ja listan kan göras hur lång som helst. När ska vi ha tid att ägna oss åt våra kunder att till exempel få gå ut på en promenad.

Vi vill ge våra kunder en god omvårdnad – det är väl det vi är anställda för?

Ni blir själva gamla, fundera noga på hur ni skulle vilja ha det. Nu ska kunderna få städat var tredje vecka, dammat var sjätte. Vad blir det för boendemiljö och arbetsmiljö?

Hoppas ni gått ut med det till anhöriga?

Det kommer att bli fler som får astma och allergier.

Vi kommer inte att få ihop våra arbetstimmar utan vi kommer att få ligga på minus-tid och ta ifrån vår mertid (tid som vi fått ihop från att ha jobbat kvällar, helger, storhelger). Vi ska ha rätt att välja att ta ut det i pengar eller ledighet. Många av oss vill se i lönekuvertet att vi jobbat helger och storhelger! Det är våra pengar!

Gör inte vårdarbetet oattraktivt för då har ni ingen personal kvar snart!

Låt kunderna få ett värdigt liv de sista åren!

En av många som tröttnat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons