Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyll inte på regeringen

Angående artikel (28/10) och insändare (2/11) om att resultatet på grundskola årskurs 3 och 5 i Hudiksvalls är dåligt. Man kan inte skylla regeringen för problemet.

Annons

Jag tycker att regeringen gjort tillräckligt mycket för att höja statusen för lärare genom det lärarlyftet I, lärarelegitimation, mycket satsning i matematik- och språkundervisning (lektorsutbildning) och lärarlyftet II.

Att årskurs 3 skriver ett nationellt kunskapsprov är oerhört vikigt för att bedöma och dokumentera deras kunskap och göra åtgärdsprogram för att stödja eleverna metakognitiva tänkande och handledande. Metakognitiva innebär att eleverna ska bli medvetna om sina kunskaper samt deras förmåga att utnyttja denna kunskap i framtiden genom att ha en stark bas för att bygga på. Så här kan man öka lust att lära.

I Hudiksvalls grundskolor saknas mycket för att göra detaljerad analys och göra åtgärdsprogram och nyttja de resurser som finns på ett bra sätt. För jag tycker att det är mycket prat utan någon förändring och framför allt är det är ett tungt arv som majoritetspartierna fick på sig att arbeta med för att skapa förändring och det kommer att ta lite tid tills resultat blir bra.

Vi tar ansvar för skolor i Hudiksvall kommun.

Arif Khalifa (M)

förtroendevald i lärande- och kultur nämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons