Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skvaller hindrar mig få jobb

Då jag läste insändaren 6/7 så tänkte jag allt är sant som står. Exakt mina egna ord. Kan jag ha skrivit det utan att veta om det?!

Annons

Jag ingår också i kommunens skvallerregister, på grund av "muntligt skvaller", en muntlig referens. Men andra "uppdrag" åt kommunen duger jag till.

Jag har ingen varning eller prick från någon chef där jag arbetat på kommun och landsting. Ej heller något i polisens belastningsregister. Jag har fina referenser från chefer på både kommun och landsting och många arbetskamrater.

Ändå har "någon" en så stor makt, större än arbetsplatsens chef, rätt att döma ut en helt, och behöver dessutom inte ens stå för det!

Trots ihålligt sökande av anledning, hos olika chefer som jag aldrig träffat, bara pratat i telefon med, får man dessutom inte reda på vad man gjort för fel.

Jag hoppas ni inte uppfostrar era barn på detta vis. Rak kommunikation och ärlighet har ingått i mina barns uppfostran i alla fall, och en människas kommentar är ingen sanning eller lag som styr.

Vi förväntas ha professionellt bemötande på arbetsplatser och tystnadsplikt. Ingår inte det i allas utbildning?

Jag tog mitt eget fall med arbetsförmedlingen som ruskade på huvudet och som undrade om man går på skvaller på rekryteringsenheten?

Hur kan utbildning, erfarenhet och goda referenser, att man är glad, stark och rak (är inte att vara empatilös) och kunnig i sitt arbetsområde vara negativt?

Hur kan man göra något så fruktansvärt att man inte får jobba i kommunen utan att ha fått prick eller varning på sig?

Och inte heller "vara värd" att få reda på orsaken till "straffet", som är på obestämd tid.

Vem har egentligen problem? Jag eller den som inte vågar stå för sitt "muntliga skvaller" uttalande.

Skulle du vilja att din vän, släkt eller dina egna barn blir behandlad/ utpekad så här på grund av muntligt skvaller??

Håller inte muntliga skvaller egentligen? Envägskommunikation... finns inte två sidor av allt?

Vem har rätt att bedöma vem som talar sanning? Är den personen omtyckt av alla? Nej, den felfria personen finns inte och kommer aldrig att finnas.

Man kan aldrig förändra någon annan, bara sig själv.

Uppdrag granskning behövs i vår kommun.

Jag vet flera som sökt sig till närliggande kommuner där skvallerregister inte finns. Och man går heller inte på referenser som är mer än ett år gamla. Där är man och känner sig välkommen också.

Jag hoppas fler som blivit utsatta för detta bedrövliga fruktansvärda som man inte ens önskar sin värsta ovän, vänder sig till facket så det kommer fram. Jag gjorde det då jag inte fick reda på anledningen till varför och jag är inte den första heller. Men de har också motvind, än så länge.

Eller ska vi alla samlas och ta det via HT?

Stå för vad du säger, du som ligger bakom detta "muntliga skvaller".

En som känner sig kränkt av Hudiksvalls kommun men i dag har arbete i närliggande kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons