Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrattretande ambition

Svar till Ann Berg och Anders Borgström (25/5).

Annons

Berg och Borgström (FP) har svarat på min insändare (8/5) men de har tydligen inte förstått min poäng. Allt de nu räknar upp om en kommun som är bra att leva och verka i och vikten av en god och professionell service och ett bra bemötande kan jag skriva under på. Men det var inte det som insändaren handlade om, utan frågan var hur de som är kritiska till missförhållanden kommer att bemötas. Ni antydde i ert remissvar med en något hotfull anspelning att alla medarbetare skulle ställa upp på Glada Hudik-andan. Min fråga är: de som inte gör det, vad händer med dem?

Nyligen har vi fått denna problematik belyst i den undersökning som HT presenterat om kommunernas kommunikationspolicy, där det ofta sker en sammanblandning av kommunernas marknadsföring och de anställdas rättigheter att meddela sig med media. Ibland kan faktiskt en kritisk hållning (vad är det vi lär ut eller ska lära ut till våra barn i skolan?) vara mera värdefull än ett positivt begapande utan förankring i verkligheten.

Jag tycker heller inte, vilket ni försöker pådyvla mig, att det är skrattretande med en kommun som är bra att leva och verka i, tvärtom. Men det jag tyckte var skrattretande var ambitionen att försöka bli bäst i Sverige. Men lyckas ni med det så är jag den förste att gratulera.

Christer Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons