Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrämmande människosyn

Läser om äldreboendet! Läser och delvis förstår? Det är närmast skrämmande vilken människosyn denna nämnd visar upp.

Annons

Det företogs ju en rockad inom Socialdemokraterna – Eva Tjernström, vårt kommunalråd med stort K – flyttades till landstinget och vi fick i stället Lennart Gard flyttad därifrån till vår kommun.

Eftersom jag känner Eva Tjernström relativt bra – på ett positivt sätt – vet jag att hon även har tjänstgjort som borgerlig vigselförrättare. Både hon likväl som kyrkans präster följer vid dessa tillfällen samma rutiner!

De frågar: säger högt och tydligt, lovar ni att ära och älska varandra i både nöd och lut – ända tills livet tar slut? Svaren från respektive hörs tydligt och klart som ja.

Nu får väl vårt nuvarande kommunalråd skrapa gruset av skosulorna och sedan ljudligt stampa till med foten och ta äldrevårdsnämnden i örat och säga vet hut.

Eller finns det inom hierarkin en form av ”titelbärare” utan beslutsrätt samt i andra mindre synbara former – andra personer som har beslutsrätten?

Eller kan det vara bara för att Daniel Svensson (SD) sände in motionen angående sammanboendet som är orsaken till avslaget? Då måste nog Söderhamns sossar tänka om för på riksplanet samarbetar ju S och SD för att störa alliansen – eller hur?

Äldreomsorgens Bengt-Olof Hedman uttrycker sig kufiskt – tycke jag i alla fall. "Man måste tänka med hjärta eller hjärna". Har han brukat något av dessa redskap han nämnde denna gång?

Karl Pedal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons