Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolor i Alfta och Edsbyn

Angående byskolor – kanske vi borde öppna skolor i Lobonäs och Homna igen? (Obs, ironi). Nej, vad vi borde tänka på är våra barns framtid och deras rätt till bra grundskoleutbildning.

Annons

Vill ni verkligen hellre stänga skolorna i centralorterna än att stänga byskolor? Obegripligt, speciellt med tanke på att byskolor med tiden också kommer att behöva stängas. Vissa av dem flyttas antagligen direkt till det högstadium som blir tomt. Det finns bara ett vettigt alternativ: satsa på en skola i Alfta och en skola i Edsbyn och lägg ner byskolorna.

Vi kan gissa att det är Miljöpartiet som propsar på att behålla byskolor, men snälla MP, kom ihåg att även Edsbyn och Alfta är små byar och samtidigt som de är centralorter behövs de för de omgivande byarna.

Sedan undrar jag hur det är med kvalitets- och kompetensskillnad mellan byskolorna och de större skolorna? Hur är det till exempel med skillnader i intresse att söka till fortbildningar och kompetensutveckling mellan lärarna på Celsius-/Alftaskolan och lärarna på byskolorna?

Utbildning framför allt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons