Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skogsägande ett särintresse?

Daniel Rutschman och Thomas Tidholm skriver (11/11) att de privata skogsägarna utgör tre procent av befolkningen. Om den siffran är riktig, skulle det alltså vara 300 000 personer, och med familjer måste de uppgå till minst en miljon. Dessa kallar författarna kallar ett ”särintresse”.

Annons

De tycks vilja att 17 procent av de privata ägarnas skog tas ifrån dem för naturvårdsändamål. De flesta har redan gratis avstått från omkring fem procent!

Nu finns det ju fler skogsägare än de privata, Rutschman och Tidholm nämner dem: bolagen, kyrkan och staten med flera. De ska väl också avsätta minst lika mycket som de privata, oftast små skogsägarna, som många gånger har skogen som sin huvudsakliga inkomstkälla?

I senaste numret av Skogsland står att läsa att vi aldrig har haft så mycket skog som nu, så någon avskogning pågår inte, tvärtom! Den del av skogen som tas tillvara har mycket stor betydelse för vår ekonomi och sysselsättning. Man menar att utan skogen med industrier skulle vi ha klarat krisen 2008 mycket sämre än vi gjorde.

Håkan Franck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons