Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skatt ja – till äldrevården

Jag är en pensionär! Det vill säga – då har man rätt och tid att fundera över livets bland annat politiska ”vrång- heter”! Diskriminering är förbjuden i Sverige, mot oliktänkande individer och grupper! Jag är en individ! Och tillhör pensionärsgruppen.

Annons

Vi pensionärer har blivit en diskriminerad individgrupp i det svenska samhället! Vi betalar mer i skatt än de arbetande, och vi har inte kompenserats för prishöjningar på flera år bland annat och kommer inte att göra det på flera kommande år!

Och nu det senaste. Jag tänker på åldringsvården och på de privata institutioner, som drivs som aktiebolag! Det har ju kommit fram flera skandaler på det privatägda Carema, riskkapitalbolaget med flera med vanvård, så man blir både ilsken och ledsen. Tanken har ju slagit mig att man är ju inom en inte alltför avlägsen framtid, så är också jag troligen en av dem, som måste anlita någon av dessa institutioner. (Om jag överlever till dess!)

På mina ”redan minskade pensionärstillgångar”, så har jag ändå inget emot att en del av skatten går till åldringsvården! Det är okej! Men – jag har inte den minsta önskan att en del av dessa mina skattepengar, ska gå till vinstdrivande institutioner. De skattar inte i Sverige, utan pengarna överförs till skatteparadis i utlandet och stoppas ner i fickorna på skattesmitande kapitalister! Nej, jag som de flesta pensionärer, vill nog, att alla pengarna ska gå tillbaka till vården, och ingen annanstans!

Ragnar Lindestam

pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons