Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skapa kunskapsturism

Rovdjur och vildmarken igen. Signaturerna Erik och lingonplockande djurväns rädsla för naturens verklighet.

Den generation som nu växer upp har aldrig klappat en ko, plockat ett blåbär eller metat en mört. Det är den generationen som snart ska styra Sverige.

Annons

Allt för många upplever den i dag av media disneyfierade naturen i tv-soffan, kanske av rädsla för att blöta ner fötterna eller att få myggbett eller uppskrämda för mördarfästingar, dödsmaskar eller vildsvin.

I år har jag aldrig gjort så många hjärtliga buddhahälsningar i bärskogen. Orädda bärplockare utan rädsla för naturen. Lingonplockande djurvän skulle nog må bra av att göra sällskap med dessa människor.

Har man plockat bär, kantareller, haft ansvar för att hålla bland annat älg- och björnstam på lämplig nivå då har man också skördat av naturens överflöd.

Denna kritiserade älg- och björnjakt. Men underskatta inte de 300 000 som minst en vecka sitter på en stubbe med avstängd mobil, håller käften och utför ett samhällsviktigt uppdrag.

Vi måste nog snarast som jag i tidigare insändare påpekat ge friluftslivets ansvariga samma stöd med bidrag och stimulans som idrottsrörelsen har för att öppet visa vad vi håller på med. Starta kunskapsturism helt enkelt.

Det vilar ett tungt ansvar i dag på skogsbruket, jägarna och landsbygdsbefolkningen.

Sven-Olof Westin, Trogsta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons