Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skapa interna visselblåsarsystem

/
  • Protester 2013 mot Fifa för att Qatar fick VM i fotboll 2022.

En mänsklig rättighet är förresten rätten att organisera sig, det vill säga rätten till bland annat fria fackföreningar, skriver Mats Eriksson, ordförande för LO-distriktet i Gävleborg och Dalarna.

Annons

FN:s råd för mänskliga rättigheter antog 2011 ett ramverk med vägledande principer för företag om mänskliga rättigheter. Det handlar om staters ansvar att skydda människor samt företags ansvar att respektera mänskliga rättigheter och system för att åtgärda kränkningar. FN betonade på en konferens i Stockholm vikten av social dialog och förklarade Fungerande fackliga organisationer är den bästa övervakningsmekanismen som finns. FN uppmanade världens länder att göra nationella handlingsplaner. Den borgerliga regeringen slog dövörat till. Den socialdemokratiskt ledda regeringen tog omedelbart tag i frågan och Sverige blev det sjätte landet i världen att ta fram en handlingsplan.

Handlingsplanen kräver att alla svenska företag ska skapa interna visselblåsarsystem och se över var i verksamheten det finns risker för att mänskliga rättigheter kränks. Företagens högsta ledning ska också ta fram en strategi för att hantera sina risker. Även ett EU-direktiv träder i kraft nästa år och kommer ålägga runt 2 000 stora företag att redovisa hur de agerar i frågor som miljö, korruption, arbetsvillkor och mänskliga rättigheter. Stora företag kommer därmed att ha delar av handlingsplanens krav på sig som lagstiftning, medan det blir mer frivilligt för mindre företag.

Det är bråttom att ta tag i arbetet för både stater och företag. Ett aktuellt exempel på statligt misslyckande ser vi i Qatar. Arbetet inför fotbolls-VM beräknas ta cirka 4 000 migrantarbetares liv. Det är oförsvarligt av både Qatar och mutkolvarna i Fifa. Vi minns även kollapsen av 2013, som tog över 1100 liv. En brutal påminnelse om säkerhetsbristerna i många fabriker i tillväxtländer. Men svenska företag kan arbeta med mänskliga rättigheter. För mindre än två veckor sedan skrev H&M ett avtal med facket. Det omfattar textilarbetares grundläggande rättigheter längs hela leverantörskedjan. Totalt berör det 1,6 miljoner textilarbetare vid cirka 1 900 fabriker (bland annat i Bangladesh) som drivs av leverantörer som tillverkar H&M:s produkter. Detta är ett bra exempel på när facket arbetar tillsammans med företag. En mänsklig rättighet är förresten rätten att organisera sig, det vill säga rätten till bland annat fria fackföreningar. Eller som FN, förklara: Fungerande fackliga organisationer är den bästa övervakningsmekanismen som finns.

Mats Eriksson

ordförande LO-distriktet i Dalarna och Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons